donderdag 21 juni 2012

Kaart Kaaimaneilanden en George Town, Antillen, Groot-Brittannië

Kaart Kaaimaneilanden: CIA
De Kaaimaneilanden, of Caymaneilanden, zijn een Brits overzees gebied in Amerika in het Caribisch Gebied. Het gebied telt 49.035 inwoners (2009) en de hoofdstad is George Town. De officiële taal is Engels.

De Kaaimaneilanden behoren tot de Antillen in de Caribische Zee en liggen ten zuiden van Cuba en ten noordwesten van Jamaica.

De eilanden werden voor het eerst waargenomen door Christopher Columbus tijdens zijn vierde reis naar de Nieuwe Wereld.

De eilanden werden in 1670 ingenomen door het Verenigd Koninkrijk. Ze waren eerst een deel van de kolonie Jamaica, toen deze nog onder Brits bestuur viel.

Na de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962 werden de Kaaimaneilanden een Brits overzees territorium.

De Kaaimaneilanden bestaan uit de eilanden Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman.

Door de gunstige belastingwetgeving zijn de kaaimaneilanden de afgelopen decennia uitgegroeid tot een belangrijk financieel centrum.

Noordelijke Antillen
De Kaaimaneilanden behoren tot de noordelijke groep van de Antillen. Hiertoe horen ook de grote Antillen: Cuba, Hispaniola (Haïti en de Dominicaanse Republiek), Porto Rico en Jamaica, en de Turks- en Caicoseilanden en de Maagdeneilanden (Virgin Islands).

Klimaat en toerisme
De Kaaimaneilanden kennen een tropisch zeeklimaat, met een nat, warm, regenachtig seizoen van mei tot oktober en een droog seizoen met relatief koele winters van november tot april.

De Kaaimaneilanden trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Het grootste deel daarvan verblijft op Grand Cayman.

Een belangrijke bezienswaardigheid is The Seven Mile Beach. Dit strand wordt aangemerkt als een van de mooiste stranden ter wereld.

Steden Kaaimaneilanden
Naast de hoofdstad George Town zijn een aantal andere steden op de Kaaimaneilanden: West Bay, Bodden Town, East End, North Side.

Op Grand Cayman ligt Owen Roberts International Airport. Dit is een van de grootste vliegvelden van de West-Caraïben. Op Little Cayman ligt het Edward Bodden Airfield.

Zeehavens zijn er onder meer in Cayman Brac en George Town.

Kaart steden Kaaimaneilanden: CIA