woensdag 23 mei 2012

Kaart Britse Maagdeneilanden en Road Town, Antillen

Britse Maagdeneilanden: kaart CIA
De Britse Maagdeneilanden zijn een eilandengroep in Amerika in het Caribische gebied met 27.800 inwoners (schatting 2012). De hoofdstad is Road Town en de officiële taal is Engels. De Britse Maagdeneilanden maken deel uit van de Britse overzeese gebieden.

De eilanden maken deel uit van de Maagdeneilanden Archipel. De andere eilanden hiervan vormen de Amerikaanse Maagdeneilanden (U.S. Virgin Islands).

De Britse Maagdeneilanden liggen ten oosten van de Amerikaanse Maagdeneilanden, ten westen van Anguilla, ten noordwesten van de eilanden Sint-Eustatius en Saba en ten oosten van Puerto Rico.

Ten noorden van de archipel ligt de Atlantische Oceaan en ten zuiden de Caraïbisch Zee. Ten oosten ligt de Anagada Passage.

De grootste eilanden van de Britse Maagdeneilanden zijn Tortola, Virgin Gorda, Anegada en Jost Van Dyke. Enkele andere eilanden zijn Peter Island, Salt Island, Beef Island, Cooper Island, Ginger Island, Norman Island.

Een groot aantal kleinere eilandjes ligt rond Sir Francis Drake Channel.

De hoofdstad Road Town ligt op Tortola, het grootste eiland van de archipel.

Beef Island en Tortola zijn mer elkaar verbonden door de Queen Elizabeth II Bridge.

De Maagdeneilanden worden tot de tot de Antillen gerekend. Ze vormen een voortzetting van de gebergten op Porto Rico. De eilanden worden gevormd door uit zee oprijzende bergen.

Klimaat en toerisme
De Britse Maagdeneilanden kennen een tropisch klimaat dat getemperd wordt door de passaatwinden.

De eilanden hebben geregeld te maken met orkanen. Het orkaanseizoen is van juni tot november.

Steden Britse Maagdeneilanden
De Britse Maagdeneilanden kennen geen steden. De grootste plaats is de hoofdstad Road Town. E tweede plaats van het gebied is Spanish Town. Enkele andere plaatsen zijn East End-Long Look, Great Harbour, The Settlement.

Vliegvelden
De belangrijkste vliegvelden op de Britse Maagdeneilanden zijn Terrance B. Lettsome International Airport, ook bekend als Beef Island Airport, op Beef Island bij Tortola. Ook liggen er vliegvelden op Virgin Gorda en Anegada.

Kaart Britse Maagdeneilanden