zaterdag 28 april 2012

Kaart Saint Lucia en Castries, Mount Gimie

Kaart Saint Lucia: CIA
Saint Lucia is een eilandstaat in Amerika in het Caribisch gebied. Het land telt 160.267 inwoners (2009) en de hoofdstad is Castries. De officiële taal is Engels.

Saint Lucia behoort tot de Kleine Antillen. Het land ligt 42 kilometer ten noorden van Saint Vincent en de Grenadines en 37 kilometer ten zuiden van het Franse eiland Martinique. Barbados ligt 180 kilometer naar het zuidwesten.

Het eiland ligt in het westen aan de Caribische Zee en in het oosten aan het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan. In het noorden ligt het aan de Straat van Saint Lucia en in het zuiden aan de Passage van Saint Vincent.

Saint Lucia bestaat uit vulkanisch gesteente. Het hoogste punt van het land is met een hoogte van 950 meter de Mount Gimie.

Het zuidelijk binnenland is met regenwoud bedekt. Hier leeft de Sint Lucia Parrot, een endemische papegaaisoort.

Klimaat en toerisme
Saint Lucia wordt jaarlijks door honderdduizenden toeristen bezocht vanwege het aangename klimaat, de vele zandstranden en de schitterende natuur.

Daarnaast biedt het eiland volop mogelijkheden om te duiken en te surfen.

Steden Saint Lucia
Naast de hoofdstad Castries zijn een aantal andere steden op Saint Lucia: Anse La Raye, Bocage, Gros Islet, Canries, Choiseul, Dennery, Micoud, Rodney Bay, Soufrière, Vieux Fort.

Ravine Poisson, Morne Du Don, Ti Morne, Mon Repos, Ti Roche, Desruisseaux, Mannings, Laborie.

Belangrijkste havens zijn Castries, Vieux Fort en Soufrière.

Het internationale vliegveld is Hewanorra bij Vieux Fort.

Kaart steden Saint Lucia: CIA