maandag 23 april 2012

Kaart Barbados en Bridgetown

Kaart Barbados: CIA
Barbados is een land in Amerika in het Caribisch gebied met 284.589 inwoners (2009). De hoofdstad is Bridgetown en de officiële taal van het land is Engels.

Barbados bestaat uit een enkel eiland. Het is het meest oostelijk gelegen gebied van de Antillen en behoort tot de Bovenwindse Eilanden. Het land ligt ten oosten van de Oost-Caribische Eilanden of Kleine Antillen.

Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 175 kilometer ten oosten van Saint Vincent.

Barbados is lid van de Caribische Gemeenschap (Caricom).

Het eiland is vrijwel geheel omringd door koraalriffen. Rondom het eiland komen baaien met koraalzandstranden voor.

Van de oorspronkelijke begroeiing van het eiland is vrijwel niets overgebleven. Het eiland is voor het grootste deel bedekt met suikerriet.

Klimaat en toerisme
De temperatuur op Barbados ligt gewoonlijk tussen de 22 en 30 °C. De gemiddelde jaarlijkse regenval bedraagt ongeveer 1.500 mm.

Een aantal beroemde baaien op Barbados zijn River Bay, Gay’s Cove, Long Pond, Foul Bay, Long Bay, Oistins Bay, Carlisle Bay, Freshwater Bay, Paynes Bay, Alleynes Bay, Six Men’s Bay.

Steden Barbados
Naast de hoofdstad Bridgetown zijn een aantal steden op Barbados: Greenidge, Spring Hall, Nessfield, Greenland, Saint Andrew, Bruce Vale, Bakers, Speightstown, Westmoreland, Bathsheba.

Hillcrest, Holetown, Welchmann Hall, Blackman's, Newcastle, Bath, Lemon Arbour, Todds, Kendal, Whitehaven, Three Houses, The Crane, Six Cross Roads, Carrington, Oistins.

Het internationale vliegveld van Barbados ligt bij de stad Charnocks.

Kaart steden Barbados: CIA